onsdag 6 april 2011

Rider fortfarande på helgens underbara överraskning.....

Känner mig hur lycklig som helst, tanken slog mig här om dagen om man får ha det så här bra och igår morse så kom det en otäck överraskning. Vi var på en vanlig rutinkontroll på MVC då barnmorskan upptäckte att det var något konstigt med bäbisens hjärtljud. Lugnt talade hon om för oss att vi måste åka in till sjukhuset, vi fick en akuttid direkt. Efter en halvtimme var vi där. Jag fick ligga med CTG-kurva där de konstaterade att lilla pyret hade täta överslag på hjärtat. Personalen beslutade om ett ultraljud på hjärtat vilket också visade överslagen, men även att hjärtats anatomi såg bra och friskt ut, lite lugnare blev vi. Läkaren som skulle titta mer noga på den lilla utredningen var oturligt nog på OP, så vi fick vänta en timme innan vi fick svar att allt ändå såg ok ut och att överslagen berodde på hjärtats omognad. Läkaren berättade att det i vissa perioder kunde beté sig så. Efter förlossningen ska problemet försvinna, men extra kontroll kommer att göras när lilla pyret är ute. En bonus i denna pärs var ju ändå att vi fick titta på den lilla igen, supersöt profilbild. Barnmorskan passade även på att göra en viktuppskatning, som visade på 2,4 kilo redan, en stor bäbis......UL-bild kommer ikväll!

2 kommentarer:

  1. Läskigt! Men vad bra att det verkar under kontroll så att säga... Såg hon om det var en tjej eller kille? Jag är nog lika exalterade över bäbisen som ni hihi! kramar till er och barnen/Ingrid

    SvaraRadera
  2. Ja det var lite skakigt ett tag där. Vi frågade aldrig och UL var mest på hjärtat. Det får bli en överraskning Ingrid. Ni kommer väl upp när bäbisen är ut?:)
    Kram

    SvaraRadera