lördag 2 januari 2010

Nyår och Nytt år....

Det nya året firades som sagt in hos familjen Nordlander i Njurunda, vi var tretton stycken, sju barn och sex vuxna. Dagen startades med skridskor vid ett, korv med bröd mellis, herrbastu, dambastu, skumpa, först en bollinger sen en moet (den finaste skumpan som fördrink och skiten vid tolvslaget;) Middagen serverades vid sju:
Förrätt:
Rökt älghjärta på stekt tunnbröd, med philadelphiacreme och riven pepparot, toppat med syltade kantareller och rårörda lingon.
Varmrätt:
örtungsbakad lax med potatis och rotsaksterrin samt skaldjurssås på vitt vin.
Efterrätt:
Chokladmousse med pecannötter.

Sedan var det dax för barnfyrverkerier vid 22, vuxenprat, barnlek och så äntligen tolvslaget med allas nyårslöften. Ebba ska inte äta godis på ett år, Emil skulle sluta vara så negativ, Freja skulle äta jordgubbar med grädde varje lördag(missat poängen lite, men än då) Robban ville bli mer pedantisk och inte tjata så mycket på mig, själv ska jag träna mer och äta bättre. Efter tolv vart det lite "brainstorm" och "hur fan visste du det" mera vin och tillslut sängen vid halv fyra.














Nyårsdagen tillbringade vi hos Nordlanders till 18, Robban och Björn donade med avlopp och skottning, inne såg vi på film och myste. Middagen bestod av hämtpizza:(....Nu börjar det nya året:)

1 kommentar:

  1. Börjar inte ni få till lite av en nyårs tradition? Vill minnas att ni firade där o med skridskor osv förra året också? Ser skit trevligt ut hur som helst. Gulligt m jordgubbs nyårslöfte, haha. Synd att vi inte sågs när vi var uppe! kRAM

    SvaraRadera